Vegan Taco Salade

samenvatting over de vegan taco salade

Voedingswaarden: 324 calorieën per portie.

Ingrediënten voor 4 porties


Voor het linzen taco vlees
450 gram gekookte groene of bruine linzen
225 gram fijngehakte witte ui
125 ml water
1 theelepel knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder en komijn
1/2 theelepel oregano, paprikapoeder
zout en peper, naar smaak


Voor de Tofu / Zure Room
110 gram zachte tofu
1 eetlepel appelcider azijn
1 eetlepel citroensap
1 theelepel knoflookpoeder
snufje zeezout


Voor de salade
Romeinse sla
in blokjes gesneden avocado
in blokjes gesneden tomaat
maïs
zwarte bonen, pintobonen of gebakken bonen

INSTRUCTIES
Om de linzen taco vulling te maken, voeg de in blokjes gesneden ui en kruiden toe aan een koekenpan met een paar eetlepels van het water. Kook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de gekookte linzen en de rest van het water toe en kook nog een paar minuten tot de linzen door en door verhit zijn en bedekt met de specerijen. Voeg zo nodig wat extra water toe als het begint uit te drogen.
Meng voor de tofu-zure room alle ingrediënten tot een glad mengsel.
Doe voor de salade een handvol romaine sla in een kom en beleg de salade met avocado, tomaat, maïs en bonen. Doe een paar eetlepels en ongeveer een halve kop van het linzenmengsel in elke salade.

Deze veganistische taco salade bevat heerlijk linzen taco vlees, tortilla chips, avocado, tomaat, maïs, bonen en snel en gemakkelijke veganistische zure room. Het is gemakkelijk aan te passen aan wat je beschikbaar hebt en kan worden voorbereid voor een snelle lunch on-the-go.

Er zijn zo veel manieren waarop je een taco salade kunt maken! Hier zijn wat ingrediënten waar je mee kunt spelen:

  • Linzen taco vlees. Ik heb een snelle partij linzen taco “vlees” gemaakt om wat pit aan de salade te geven. We zullen hieronder bespreken hoe je het maakt.
  • Romaine sla. Je hebt een goede, knapperige basis nodig voor je salade. Romaine werkt goed voor dit.
  • Maïs. Je kunt gewone maïs, geroosterde maïs, gegrilde maïs of maïssalsa gebruiken.
  • Bonen. Zwarte bonen of pinto bonen werken het beste! Gebakken bonen zijn ook heerlijk. In plaats van maïs en bonen, kun je ook gewoon mijn zwarte bonen-maïs salade gebruiken.
  • Avocado. Gebruik in blokjes gesneden avocado of een grote schep guacamole. In beide gevallen kan het niet fout gaan.
  • Ui. Gebruik gehakte groene ui of rode ui. Beide voegen een lekkere, pittige smaak en wat knapperige textuur toe.
  • Tomaat. Ik ben niet dol op tomaat in tacosalades, maar als jij dat wel bent, ga er dan voor. Gebruik verse, gehakte tomaat of vervang het door een schep van je favoriete salsa. Pico de gallo is ook goed!
  • Saus. Zoveel keuzes! Ik maakte vegan zure room en een pittige chipotle saus, maar vegan queso of avocado saus zijn ook heerlijk.
  • Tortilla chips. Ik hou van een paar geplette tortilla chips in mijn taco salades. Ik denk dat ze een belangrijk ingrediënt zijn. Je kunt gewoon wat in de winkel gekochte tortillachips fijnmalen, of je eigen knapperige tortillareepjes maken.
  • Extra groenten. Om meer groenten toe te voegen, probeer geraspte wortelen en in blokjes gesneden paprika’s.

HOE MAAK JE LINZEN TACO VLEES
Om linzen taco vlees te maken heb je 450 gram gekookte groene of bruine linzen nodig. Om de linzen te koken:

Breng 500 ml water aan de kook in een middelgrote sauspan.
Zet het vuur laag, voeg 450 ml droge bruine of groene linzen toe, dek af en laat het geheel zachtjes sudderen.
Kook gedurende 20 minuten of tot de linzen gaar zijn.
Terwijl de linzen klaar zijn met koken, kun je beginnen met het maken van het linzen taco vlees recept. Om het taco “vlees” te maken, doe je 225 gram in blokjes gesneden witte ui in een koekenpan met 125 ml water en alle kruiden. Zodra je dat hebt gekookt, voeg je de nu gekookte linzen toe en meng je het goed. Verhit nog een paar minuten tot alles goed gemengd is. Je hebt misschien wat extra water of groentebouillon nodig als het een beetje droog lijkt.

Dat is het! Je kunt het linzen taco mengsel gebruiken voor Vegan Tostada’s, Linzen Taco’s, Vegan Ontbijt Taco’s.

HOE MAAK IK VEGANISTISCHE ZURE ROOM
Om de zure room te maken heb je 110 gram zachte tofu nodig en een blender of staafmixer. Je kunt het ook gewoon met een vork kloppen, maar een mixer geeft een gladder resultaat. Ik heb net genoeg gemaakt voor dit recept, maar je kunt het makkelijk verdubbelen en de restjes in andere recepten gebruiken.

Meng de tofu met appelciderazijn, citroen en knoflookpoeder en geniet ervan als alternatief voor tofu!

Tofu zure room in een kleine glazen pot.

CHIPOTLE SAUCE
Naast de zure room heb ik ook wat pittige chipotle saus gemaakt. Als je het wilt proberen, meng je 110 gram zachte tofu met 1 chipotle peper in adobo en 1 theelepel van de saus. Voeg 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel ahornsiroop en een snufje zout toe en geniet ervan als extra topping.

ZELFGEMAAKTE TORTILLA CHIPS
Je kunt elke soort tortilla chips of crackers gebruiken of dit recept, maar ik wilde een snelle, gemakkelijke en gezonde manier delen om je eigen chips te maken! Om je eigen tortilla chips te maken:

Zet de oven aan op braden.
Snijd maïs tortilla’s in driehoekjes.
Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met zout, peper en indien gewenst andere kruiden zoals paprika en uienpoeder.
Bak ze krokant, draai ze één keer om en pas op dat ze niet verbranden – ze verbranden snel als ze bruin worden, dus let goed op! Het duurt maar een paar minuten per kant.

VEGAN TACO SALADE RECEPT
Deze linzen taco salade is makkelijk te maken, vol van voeding, olie-vrij, veganistisch, gluten-vrij en hoog in eiwitten. Geniet zoals het is of pas het aan met extra ingrediënten zoals geraspte wortel, paprika, rode ui of koriander. Afgemaakt met een makkelijke tofu-gebaseerde zure room, zul je dol zijn op deze stevige, vullende plantaardige salade!

Bron: https://runningonrealfood.com/vegan-taco-salad/#tasty-recipes-23487

1 reactie op “Vegan Taco SaladeVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.